Мария ще е тазгодишната носителка на титлата „Певица на годината“, пише HotArena. Този път интриги покрай връчването на наградите няма да има. Дори и колежките на Мария признават, че това е нейната година. Дивата се завърна по доста ефектен и направо смазващ  начин на сцената, след като направи пауза от 3 години.
През 2016г. Мария пусна хитови парчета като „Мръсни думи говори“ с Фики Стораро и Азис, Дуетът й с гръцката звезда Стан – „Страдам“, „Обичам да те режа“, супер ефектно парче с участието на рапъра Dee, "Айде, чао, Мария"- колаборация с гръцкия изпълнител Kyriakos Georgiou ft. Jackpot, „Тази нощ се казваш мой“.

Мария изпълни песни написани от Кости, от най-големите композитори в Гърция, Албания. На последния си самостоятелен сингъл звездата залага на музиката на Боби Павлов.  Всичките проекти на Мария са скъпи и професионално направени, по начин, на който биха завидели много чужди изпълнители. Следващата „Певица на годината“  е от малкото, за които от огромно значение е видео клиповете й да бъдат изпипани до качество на световно ниво.

Завръщането на Мария беше и като мега доза адреналин за феновете й. Факт е, че навсякъде където тя се появи прави уникално шоу, а дискотеките са препълнени. Същински фурор предизвика певицата в култовия клуб „Мегами“. Още в деня, в който бе обявено участието на фолк дивата, масите бяха разпродадени, а в три часа сутринта още имаше хора пред заведението, които чакаха, за да влязат и да видят любимата си певица.

На концерта на телевизия „Планета“,  който се проведе на 22 ноември в зала „Армеец Арена“ 20 000 души избухнаха при появата на Мария. Появата й на сцената бе един от най-чаканите моменти от шоуто на годината.