Кухненската ви гъба е пълна с бактерии, истински може да я почистите така

Кухненските гъби са: а) топли; б) влажни; в) изпъстрени с остатъци от храна. Това ги прави идеалната среда за развъждане на микроби, пише Obekti.bg. От рода на:

Кампилобактер (Campylobacter) 

Дори и да измиете гъбата със сапун, това не е достатъчно, за да се премахнат микробите, посочва микробиологът Филип Тиерно, цитиран от Lifestyle Insider. 

Има един единствен начин наистина да изчистите гъбата. Потопете я в разтвор от белина и изплаквайте след всяка употреба. За да направите разтвора са ви нужни:

Напълнете празния съд с девет части вода и една част белина. Сложете гумените ръкавици, за да отлеете от белината и я излеете в съда с фунията. За литър разтвор са ви нужни 100 мл. Долейте внимателно 900 мл вода в съда. Сложете гъбата в купата и полейте достатъчно от разтвора, за да я покрие. Това ще убие микробите моментално. Изплакнете с вода и оставете да изсъхне. Гъбата е идеално чиста и готова за употреба. Запазете бутилката с разтвора и почиствайте гъбата след всяко миене на съдове или бърсане на плота.