Българите се смятат за едни от най-суеверните националности. Често смесваме традиции и суеверия в ежедневието си, като основно в тях присъстват различни съставки, с които приготвяме храната си. Всички знаем за силата на чесъна против магии или влиянието на яйцето върху нашето общо състояние. foodpanda подбра в какви суеверия присъстват, основните хранителни съставки.

1. Чесън - в сватбения си ден булките носят скилидка чесън, като се вярва, че това ще я спаси от зли очи и урочасване на семейния и живот. 

2. Яйце - когато ни боли глава, често вечер преди сън чукваме яйце в купа с вода, за да разберем дали това състояние не се дължи на направена магия. 

3. Магданоз - смята се, че ако искате бързо да забременеете, трябва да посъдите магданоз в градина или в саксия и да се грижите за него с внимание и любов. 

4. Кафето - знаете че, то е основен метод за гадаене. Има вярване, че ако разлеете кафе и то се стече по стените на чашата, ще ви чака дълго пътешествие. 

5. Хляб - всички сте чували, че хляб не трябва да пада на земята, да се изхвърля в боклука или да се обръща на обратната страна, защото това ще донесе болести и нещастие във вашия дом 

6. Сол - ако смятате, че сте станали жертва на лошо влияние, трябва да хвърляте три пъти сол зад гърба си.