Когато е в Германия като войник, Елвис Пресли среща 14-годишното момиче, дъщеря на американски офицер. Той получава от баща позволение да я отведе в „Грейсленд”. Записва я в католическо училище.

„Бил съм с не по-малко от 1000 жени в живота си, но тя е единствената за мен”, казва Пресли за Присила. Двамата спят заедно, но Елвис не позволява на Присила да го придружава в Холивуд, където има десетки любовници.  


Елвис се жени за Присила през 1967 г, когато тя навършва 21 години. Точно девет месеца по-късно се ражда дъщеря им Лиса Мари. „Мемфиската мафия” бди над Присила денонощно. Тя обаче се уморява от живота в „Грейсленд”, тъй като прекарва седмици, без да види съпруга си. Но дори докато Елвис е вкъщи, те нямат личен живот - антуражът им ги следва навсякъде. 

След петгодишен брак Присила съобщава на Елвис, че е влюбена в друг мъж и иска да го напусне. Любовникът е Майк Стоун, нейният учител по карате. Семейството се разделя през 1972 г. и се развежда година по-късно, на 9 октомври 1973-та. Присила получава 2 млн. долара. Елвис изпада в депресия. Запълва живота си с дрога, жени, работа и ядене.