Наръчник: Ето какви са хитринките при снимането на храна
Ева Тонева е четвъртият в света най-добър кулинарен фотограф. Тя е и стилист на храна и приготвя рецептите си сама. В предаването „Тази неделя” по bTV тя разкри няколко хитрини, с които се постигат красиви кадри на храна.
За да изглеждат по-апетитни и сочни, плодовете например се пръскат с течност от глицерин и вода. Снимането на месо е сред предизвикателствата за фотографите, защото месото старее и дори да е току-що приготвено, то променя своя външен вид. „Глазирам месото със захарен сироп, за да изглежда лъскаво и апетитно”, издаде Ева Тонева.
При супите хитринката е да се желират 2/3 от купата, в която ще бъде аранжирана супата, и върху желето се подреждат отделните компоненти.
Една от най-трудните за снимане храни е сладоледът, тъй като се топи. За сладоледените близалки например Ева Тонева използва желатин при приготвянето им. Така се удължава времето за снимки.
Най-секси храната може би е шоколадът, който е и признат афродизиак, каза още Ева
Любимите ѝ рецепти са много, а последната, която е приготвила, е тройно шоколадова торта за рождения ден на дъщеря си.