А1 ще предложи ограничено количество от последния флагман на Huawei Mate 40 Pro 5G, който беше представен от китайския производител в края на октомври. Моделът предлага много иновации, сред които е и първият чипсет с 5nm архитектура и вграден 5G модем. Устройството може да се свърже с 5G мрежата на А1 още днес, а цените му започват от 1 569,99 лева в брой при сключване на двугодишен договор.

Смартфонът работи с новия чипсет Kirin 9000, който е с 5nm архитектура и има интегриран 5G модем. Освен това е и първият смартфон с графичен ускорител Mali-G78. Процесорът има 8 ядра - четири от тях са Cortex-A77, а останалите A77. Едното от ядрата работи с честота 3,13 GHz, а графичният ускорител е с 24 ядра.


Любителите на гейминга веднага ще оценят гореизброените характеристики. Освен изключително бърза работа, дори и с няколко предложения едновременно, засилената обработка на изображенията осигурява по-завладяващо изживяване с най-новите 3D видеоигри. По отношение на паметта Mate 40 Pro идва с 8 GB RAM и 256 GB пространство за съхранение на информация, които могат да се разширят с помощта на карта памет.

Смартфонът е снабден с OLED дисплей с извити на 88 градуса страни, диагоналът му е 6,76 инча, а резолюцията е 1344х2772 пиксела. Екранът поддържа опресняване при 90Hz, а отчитането на докосването става при 240Hz за по-бърза реакция. Както и при останалите модели на марката сензорът за пръстови отпечатъци е вграден в дисплея. Новият флагман идва с батерия с голям капацитет от 4300 mAh, a моделът поддържа и много бързо жично зареждане 66 W HUAWEI SuperCharge10 и 50 W Безжичен HUAWEI SuperCharge.

Huawei Mate 40 Pro 5G се смята за един от най-добрите смартфони за фотография и в момента оглавява класацията на DxOMark. Той използва 50 МР главен сензор с размер от 1/1.28”, бленда f/1.9 и подобрена система за автофокус - omnidirectional PDAF. Втората камера е 12 МР с перископна система с оптична стабилизация и осигурява петкратно оптично увеличение и до 50 пъти цифрово увеличение.


Третата камера е 20 МР кино камера с ултраширок обхват и бленда f/1.8. Селфи камерата на модела е 13 MP с широк обхват, както и 3D камера за измерване дълбочината в кадъра и по-добри портрети, както и за навигация и управление на телефона с жестове. Тя е изрязана в горната част на дисплея под формата на елипса и може разширява обхвата си, ако засече три лица, а освен това поддържа видео на забавен каданс с 240 кадъра с секунда.

Huawei Mate 40 Pro 5G е наличен в два цвята - черен и сребрист, като сребристият е с матова текстура, което му позволява да пречупва светлината и за допълнителен ефект. Моделът се предлага за 71,99 лева на месец или 1 569,99 лева в брой с двугодишен план A1 ONE Unlimited 5XL.