Администрацията на социалната мрежа фейсбук закри официалната страница на североизточното френско градче Бич, заради противоречивия превод на името му на английски език, предава Sky News, като припомня, че по-рано и от американското посолство в страната са изразили „смущение“, пише Труд бг.

На френски език името на града се изписва Bitche. Алгоритъмът на социалната мрежа явно го е объркал с обидната дума на английски език Bitch. На езика на Шекспир тя означа "кучка" и "Жена с леко поведение".

Местният оператор Radio Melodie съобщи, че страницата е свалена, което е принудило общинския служител по комуникациите да създаде нова, но под друго име. Тя е кръстена на пощенския код на града. 

„Опитах се да се свържа с фейсбук по всякакъв възможен начин, чрез различни форми, но нищо не можах да направя“, заяви представител на местните власти, като добави, че „вече имах проблеми, когато за първи път създадох страницата“.

Друг от градовете в района, Рорбах ле Бич, преименува страницата си като предпазна мярка. 


В публикация, обясняваща промяната, титулярят на акаунта обясни: „Далеч сме от идеята да отричаме името на нашето красиво село...

Оставяме на Вас да си обясните причината“, се казва в текста, допълнен с емотикони за намигване и смях.