В забележителен опит да направят безопасния секс по-приятен, екип от британски учени изобрети само-навлажняващ се кондом, който осигурява така необходимото и желано от двойките усещане за “смазване”. Учените твърдят, че уникалното повърхностно покритие, което се прилага за първи път в това оригинално изобретение, има невероятен потенциал и се справя изключително добре с елиминирането на болката при триене, която понякога съпровожда половия акт.

Въпреки традиционните положителни качества на стандартните латексови кондоми, сред които са такива като много добра бариерна способност срещу нежелани вируси и бактерии, те страдат от един сериозен проблем – проблемът с твърде голямото повърхностно триене. Това води до всякакъв вид драми с тяхната употреба, сред които са скъсване на самия кондом и дискомфорт на двойката.

Статистиката сочи, че именно подобен тип проблеми водят до неприязън към латексовите кондоми както при дамите, така и при господата. Като се вземе предвид и факта, че традиционните лубриканти за латексовите кондоми на свой ред създават съвсем друг тип неудобства и проблеми, новото изобретение вероятно има светло бъдеще пред себе си.

Източник: Science Alert