Китай представи пред света своите свръхмодерни хиперзвукови оръжия, които ще влязат на въоръжение в Поднебесната в близко бъдеще и ще бъдат употребени в случай на конфликт със САЩ или някой друг враг. Оръжейната фирма, която строи машините за армията на Китай, разпространи пропагандистко видео, в което се виждат нови ракети, създадени да преодолеят всяка една ПРО и да нанасят ядрени удари, пише в. "Метро". 


Кадрите показват как хиперзвуковото оръжие се използва за унищожаването на вражески кораби, бази и подводници. При това, както се отбелязва, Пекин не е последвал стъпките на Русия на Владимир Путин, която миналата година показа видео, в което ядрени бомби падат върху Флорида. Вместо това, на кадрите оръжията са представени чисто от гледна точка на своя боен капацитет, като не поразяват каквито и да е граждански цели. Местният уебсайт QQ.com определи хиперзвуковите ракети като "смъртна присъда" за вражеските кораби. 

Предполага се, че оръжието във видеото е Dongfeng-17, балистична ракета в комплект със свръхзвуково превозно средство, което е способно да лети със скорост 10 пъти по-голяма от тази на звука и да носи ядрен заряд. 
 


Видеото бе разпространено от Корпорацията за аерокосмонавтика и технология на Китай. Корпорацията е контролирана от китайското правителство и е основната организация, която строи ракетите на Поднебесната. 
 

Превод и редакция: БЛИЦ