“Малкият принц”, известният роман на Екзюпери, ще бъде анимиран в триизмерен сериал. Предизвикателството на струващия 18 милиона евро проект са приели две френски компании - LPPTV и Method Animations, заедно с индийската група DQ Entertainment, TechNews.bg.
Очаква се изготвеният на компютър 3D филм да съдържа 52 епизода по 26 минути, съобщава The Hollywood Reporter. Начинанието се финансира от френския телевизионен канал France 3.
И по-рано изпълнената с идеализъм приказка на Екзюпери е била екранизирана, и то нееднократно. През 1966-а литовският режисьор Арунас Жебрюнас засне игрален филм по Малкия принц. В края на седемдесетте години на миналия век излезе мултипликационният сериал "Приключенията на Малкия принц", подготвен съвместно от Япония, Франция и Германия и спечелил огромна популярност в САЩ и Европа.
“Малкият принц” е публикуван през 1943 година и е най-известният роман на френския летец Антоан Дьо Сент-Екзюпери, написан докато авторът е бил отседнал в хотел в Ню Йорк. Книгата е продадена в повече от 50 милиона копия по цял свят.
На пръв поглед детска книга, „Малкият принц“ отправя дълбоки и идеалистични мисли за живота и любовта, описва творбата wikipedia. В книгата Сент-Екзюпери се представя катастрофирал със самолета си в пустинята Сахара, където среща млад принц, който не е от планетата Земя. В техните разговори, авторът споделя мислите си за безумията на човечеството и простата мъдрост, която възрастните забравят, когато пораснат. /БЛИЦ