МДААР отрязва 57 общини от компютърна и офис техника. Нови 1959 настолни компютъра и 2542 мултифункционални устройства (комбинирани копирна машина, факс, скенер, принтер) ще бъдат предоставени от министерството на кметствата и общинските съвети. На този етап МДААР изключва от тази програма 57 общини и така първоначално предвидената бройка от 2533 настолни компютъра и 3186 мултифункционални устройства се намалява, съобщиха от министерството.
В тези общини по данни на Прокуратурата продължава да се администрира незаконно регулаторен режим за стационарен търговски обект. Тези общини ще получат обещаната им компютърна и офис техника веднага след премахването на незаконно въведения регулаторен режим. Сред общините, които не получават компютри са община Велико Търново, Горна Оряховица, Мездра, Дупница, Лом, Монтана, Перник, Русе и др.
Припомняме, че на 2 септември 2008 г. министър Гергана Грънчарова и министър Василев внесоха при Главния прокурор материали, засягащи прилагането на незаконосъобразни регулаторни режими за стационарен търговски обект в общо 95 общини. В 38 общини режимът е премахнат от септември 2008 г. досега. Този режим носи различни наименования в различните общини – напр. „разрешение за упражняване на търговска дейност”, „регистрация за упражняване на търговска дейност”, „уведомление за упражняване на търговска дейност” и др. Във всичките му разновидности обаче той не е регламентиран в закон и не е предвидена и законова делегация на общинските съвети да уреждат с подзаконов акт параметрите на посочената търговска дейност.  /БЛИЦ