От днес всеки може да регистрира интернет адрес изцяло на кирилица. Над 400 млн. са потребителите, използващи кирилицата в световната мрежа, а това ще бъде удобство за всеки от тях.
Всеки интернет сайт има свое име или домейн, например blitz.bg. От днес започна регистрация на домейни изцяло на кирилица като вашетоиме.бг или вашето-име.бг.

През следващите 90 дни до месец май с предимство ще бъдат приемани заявки за регистрация на домейни за държавни институции, учреждения, търговски марки, географски наименования и организации.

Тоест, ако запазите домейн на кирилица днес, той ще бъде достъпен не по-рано от месец май.

Има и ограничения – не може частно лице да регистрира домейни като например президент.бг или парламент.бг. Това са защитени имена.
Друг пример – ако искате да регистрирате домейн понички-мими.бг, но в същото време има фирма, която по регистрация носи същото име. Тогава юридическото лице, собственик на търговската марка ще регистрира този домейн с предимство.

Възможно е възникването на подобни спорове при избора на домейни на кирилица, затова помислете как да предпазите бизнеса си от недоразумения.