С изключение на факта, че и трите телефона са от високия клас в своята категория, HTC Touch Diamond, Sony Ericsson W980 и Samsung G810 нямат много общи неща. Tе oбаче са лидерите според европейската асоциация за аудио и видео EISA от най-добрите продукти в категория мобилни устройства, съобщи Technews.
EISA обяви, че за 2008/2009 г. Sony Ericsson W980 е "европейският музикален телефон", HTC Touch Diamond е "европейският смартфон”, а Samsung G810 - "европейският фото телефон".
Sony Ericsson W980 е впечатлил комисията с разнообразието от поддържани аудио формати, вградения FM предавател и функциите Sense Me и Shake control.

За HTC Touch Diamond комисията на EISA смята, че „той притежава всичко, което е необходимо за потребителя по отношение на функционалност: 3.2-мегапикселов фотоапарат, 4 гигабайта вътрешна памет, FM радио и GPS навигация.
Samsung G810 (или SGH-G810) е награден от EISA заради отличните спецификации на вградения фотоапарат, каквито „само допреди няколко години можеха да се срещнат единствено във фотоапарат от висок клас”.  /БЛИЦ