Психолози от Германия с помощта на експеримент опровергаха мита за това, че жените работят по-добре от мъжете, когато трябва да се справят с много задачи едновременно. 

Проведеният от учените експеримент е показал, че в способността бързо да се превключва от една изпълнявана задача на друга разлика между половете няма. Това съобщава списанието PLoS One. 

При тестовете изследователите също са се старали тайно да намерят различия в размера на работната памет и в скоростта на обработката на постъпващата информация. 

5 причини, които правят мъжа безразличен към жена си

На участниците в изследването било предложено да се подложат на два вида тестове. Единият вид предлагал изпълняването едновременно на две задачи, а другия изисквал много бързо да се лавира между задачите. Учените специални подбрали различни неповтарящи се задачи, включително и най-простите. 

Учените изяснили, че и в двете групи участниците работили доста бавно, допускайки грешки, когато е трябвало да изпълняват две задачи едновременно. 

Това опровергало разпространеното твърдение, че жените се справят по-добре с така наречения "мултитаскинг" (правенето на няколко неща паралелно), отколкото мъжете. 

Учени от Харвард посочиха кои жени живеят най-Учени от Харвард посочиха кои жени живеят най-дълго и щастливо
дълго и щастливо


Като цяло, мултитаскинга е сериозно предизвикателство за всеки, защото мозъкът на човек е способен да се концентрира само върху основното. 

Опитът да се намери полово различие в тази област би противоречал на логиката на еволюцията. 

Превод и редакция: БЛИЦ