Специалисти от НАСА откриха огромна смъртоносна екзопланета, на която не може да оживее нито един известен на науката жив организъм. Анализирайки данните, получени от телескопите Hubble и Spitzer, астрономите са изяснили, че на разстояние от около 325 светлинни години от Земята се намира планетата WASP-18b, съобщава Tech Times. 
WASP-18b се намира в съзвездието Феникс. Радиусът и диаметърът й са малко по-големи от тези на Юпитер. На повърхността й няма вода. Космическото тяло има атмосфера, но тя е отровена от въглероден оксид.

„Структурата на WASP-18b не оправдава очакванията ни. Не познаваме нито една друга планета, в чиято атмосфера да доминира въглеродният оксид”, заявява един от участниците в изследването  Каил Шепърд. 

Специалистът отбелязва, че подобна уникална планета заслужава детайлно проучване на всички физико-химични процеси, които протичат в атмосферата й.

Конспираторите пък предполагат, че именно този космически обект е смъртоносната планета Нибиру, която може да унищожи живота на Земята. 

Превод: БЛИЦ