Професор Стивън Хокинг направи смразяващо предупреждение относно бъдещето на света и разкри кой е най-големият убиец в момента, пише "Мирър". В едноминутно видео, той предупреждава, че битката със затлъстяването е едно от най-големите предизвикателства, които хората някога са срещали.
Професорът казва: "Гледам на света като на едно цяло и в момента съм пред вас, за да назова един от най-сериозните здравни проблеми за 21 век. Днес твърде много хора умират от усложнения, свързани със затлъстяването, ние ядем прекалено много и се движим прекалено малко. За щастие решението е просто, повече физическа активност, промяна на диетата, не е ядрена физика. А защо се стига дотук и се е превърнало в световен проблем е извън моето разбиране."
 


Видеото завършва със текст на думите, които болният от невронна двигателна болест Хокинг, не успява да довърши: "Физическата неактивност днес е най-големият причинител на смърт в света. Препоръчителна физическа активност - 30 минути дневно за възрастни, 60 - за деца".

Превод: БЛИЦ