За разлика от други години, когато автомобилният живот замираше през летните месеци, сега има изключително голяма активност. Илон Мъск си хвърля „бомбите” в Twitter, че започва производството на Model 3, но новината до този момент е Audi A8. Този модел ще е едно технологично чудо, а за това говори фактът, че ще е първият сериен автомобил, предлагащ Ниво 3 на автономност. Това ще рече, че автомобилът ще може самостоятелно да ускорява, завива и маневрира при скорост до 60 км/ч. Но за това тепърва ще се пише.
Сега на дневен ред е поредният тийзър на модела, който ще бъде представен на 11 юли в Барселона. От краткото видео става ясно, че пътниците на задните седалки ще могат да се радват на функция за масажиране на стъпалата на краката си.

Между задните седалки ще има сензорен панел (по подобие на Серия 7), с който пасажерите ще могат да управляват определени функции в салона. Една от тях ще е въпросната масажна функция, която е вградена на гърба на предните седалки, където пътникът ще може да подпира краката си за релаксиращ масаж на ходилата.

Друга интересна новост във флагмана А8 ще бъде функцията за самостоятелно паркиране в ограничени пространства. Подобна функция има е „седмицата” на BMW.

Моделът ще бъде оборудван и с „умно” адаптивно окачване, което ще може да се адаптира към всяка конкретна неравност на пътя. Инженерите на компанията твърдят, че това окачване ще изключи напълно всякакви вибрации и разклащания в интериора.