Научното списание Psychology Today публикува статия, посветена на хранителни продукти, които способстват за увеличаването на умствените способности.
&nbsp;<strong>Червените боровинки </strong>съдържат много антиоксиданти, които встъпват във взаимодействие със свободните радикали на кислорода и това води до подобряване на паметта и по-балансиран работа на опорно-двигателния апарат при възрастните хора. <br /> <br /> <strong>Боровинката </strong>притежава същите свойства като червената боровинка с тази разлика, че съдържа по-малко антиоксиданти, но повече вещества, които подобряват зрението. <br /> <br /> Трето място си поделят <strong>салатното цвекло и зелето</strong>. Веществата, съдържащи се в тези зеленчуци, разрушават ферментите, които в голямо количество причиняват развитие на болестта на Алцхаймер и понижаване на когнитивната функция.<br /> <br /> <a href="https://zdrave.to/zdravoslovno-hranene/2212-top-5-na-produktite-ot-koito-stavame-po-umni" target="_blank"><span style="color: rgb(51, 153, 102);"><u><strong>Кои са останалите продукти, от които поумняваме &nbsp;четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to</strong></u></span></a><br /> <br type="_moz" />