Твърде много секс може да доведе до мигрена. На медицински език тя се нарича доброкачествена сексуална cefalea и 12 на сто от италианците страдат от нея, съобщи ProntoSofia, като цитира “Стампа”.
Според Лоренцо Пинеси, председател на Италианското дружество за изследване на мигрената, в някои случаи интензивният секс може да доведе до много силно главоболие и това се наблюдава най-вече при мъжете.
„Рискът се увеличава още повече, ако става въпрос за извънбрачни връзки, където са много по-силни вълнението и напрежението. В тези случаи главоболието настъпва изведнъж и е възможно дори любовникът да бъде покосен от болката и да падне на земята. Внимание обаче трябва да се обръща и на консумираните преди секса напитки и храни като вино, сирене, шоколад или като смятаното за афродизиак шампанско. Мигрената обаче може да бъде засилена и от т.нар. хапчета на любовта като Виагра“.
Според експерта при 3-4 % от страдащите от сексуална мигрена може да става въпрос за мозъчен аневризъм. В тези случаи обръщането към лекар е задължително, тъй като сексуалната диета не е разрешение на проблема. /БЛИЦ