Австралийката Даниела Фентън, занимавайки се с изследвания на човешкия геном, в своя нов научен труд "Хибридните хора" твърди, че в дълбока древност човешката ДНК е била променена по изкуствен път, най-вероятно, чрез намеса на извънземен разум. Тоест разумният човек, който ние наричаме Homo sapiens, се е появил в резултат на генно инженерство.

 

Именно на това, по думите ѝ, се дължи "скока" в еволюцията на човека, когато кроманьонецът изведнъж се появява отникъде.  

Доказателство за това, пише Даниела, е сливането, което демонстрира хромозомът-2, който представлява на практика сплав между две хромозоми и се състои от 243 милиона основи. Той е наличен на практика във всичките разумни хора, които може да бъдат наричани хибридни. Затова пък той липсва у приматите. Всъщност, това е потвърдено и от последните находки на археолозите, които твърдят, че неандерталците са живеели едновременно с кроманьонците, тоест в една епоха. Най-вероятно, ние наблюдаваме, пише изследователката, различни резултати от един и същ експеримент - създаването на хибридни хора. 


Хромозомът-2, продължава Фенън, отговаря не само за репродуктивните и имунните функции на човека, на първо място той е инструмент за усъвършенстване на мозъка, благодарение на който хибридните хора са станали доминиращата форма на живот на нашата планета, успели са да изградят цивилизация, да развият култура и да постигнат успехи в науката.  Най-вероятно, пише ученият, извънземен кораб се е появил на Земята преди стотици хиляди години, а извънземните са намерили на планетата ни примитивни човекоподобни същества. Благодарение на генното инженерство те са създали Хомо сапиънс. Според Фенън, пришълците са дошли от съзвездието Плеяди, за което също сочат редица археологични данни и легенди на древни народи.  

Превод и редакция: БЛИЦ