Учените са открили, че сънищата, които сънува човек, директно зависят от нивото на неговия интелект. Изследователите разказаха какво точно виждат в сънищата си хората, притежаващи висок интелект. 

Учените от САЩ са провели изследването с участието на 2000 доброволци, като преди началото на експеримента те са оценили нивото на интелигентност на всеки един от участниците. 

След това се е състоял подробен разпит относно техните сънища. 

Било установено, че някои просто не могат да си спомнят своите сънища, други твърдели, че въобще не сънуват. Само една малка група хора е могла в детайли да разкаже какво точно са сънували, при което, а това е много важно, те винаги виждали сънищата си. 

В резултат на анализ на получените данни, учените достигнали до извода, че ярките, цветни сънища са сънувани само от умните хора. Тоест, колкото по-висок е бил коефициентът на интелигентност, толкова по-цветни са били сънищата им. 

Експертите обясняват феномена с това, че мозъкът на много интелигентните хора работи с една и съща производителност както през деня, така и през нощта - в съня. 

Дали трябва да се вярва на разкритията на учените, ще решите сами. Освен това, съществува и следната поговорка: няма глупави хора, просто има такива, които не искат да покажат своя ум.  

Превод и редакция: БЛИЦ