Ключова съставка в бирата може да се използва в борбата срещу рака и инфекциозните болести. Хмелът, придаващ характерния горчив вкус на пивото, съдържа полезни съединения, които притежават способността да спират развитието на бактерии.
Това са открили американски учени, пише в. &quot;Дейли мирър&quot;, цитиран от БТА.<br /> <br /> Специалисти от университета на Айдахо съобщават, че търсят начини за извличането на полезни киселини от хмела, наречени хумулони и лупулони, както и за синтезирането им в лаборатория. Учените вярват, че на базата на въпросните съединения могат да бъдат създадени медикаменти за лечение на рак и инфекциозни болести.<br /> <br /> Д-р Кристофър Уейнънт от изследователския екип споделя, че след много &quot;опити и грешки&quot; с колегите му са &quot;много близо&quot; до целта. Специалистите ще представят изследването си на конференцията на Американското дружество на химиците.<br /> <br /> <u><strong><a href="https://zdrave.to/diagnostika-i-lechenie/2217-sedem-vajni-syveta-za-predotvratqvane-na-rak" target="_blank"><span style="color: rgb(51, 153, 102);">Седем важни съвета за предотвратяване на рак - четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to</span></a></strong></u><br type="_moz" />