Немските изследователи са убедени в съществуването на живот след смъртта. Учени от Германия, съвместно с колеги от САЩ, доказаха, че това е възможно. 

Резултатите били получени по време на експерименти с умиращи хора, по същото време в главния мозък била регистрирана висока електрическа активност.

Съобщава се, че в изследването са участвали девет болни на смъртно легло, които са дали съгласието си да участват в научния експеримент. Специалистите са наблюдавали състоянието на главния мозък на умиращите до момента на смъртта и малко след нея.

Те изяснили, че при всеки пациент били регистрирани мощни еклектрически импулси, възникнали след спирането на сърцето. По думите на експертите, мозъкът продължава да работи в тялото на умрелия човек и то дори по-интензивно, отколкото, докато е бил жив.

При това изследователите опровергават мнението на вярващите, че това протича за сметка на отделянето на душата от тялото. Те смятат, че става въпрос за разрив на връзката между невроните заради недостатъчен кислород и това било регистрирано на електроенцефалограмата.

Превод БЛИЦ