Странна история се е случила с лауреата на Нобеловата награда Кери Малис, който е оставил редица свои мемоари след смъртта си през 2019 година. В тях той е описал не само пътя, по който е станал учен, но и странностите, с които се е сблъскал през живота си, съобщават световните издания.

Кой би си помислил, че гениален и талантлив изследовател ще срещне говорещ енот? В труда си "Танцувайки гол в полето на разума" има глава "Пришълците не се допускат." В нея ученият разказва как в един ден през 1985 г. близо до къщата му в окръг Мендичино (Калифорния) той видял някаква светлина под дърво.

Това се е случило през нощта, Кери е насочил фенерче към непонятното нещо и видял енота. Неочаквано животното казало: „Добър вечер, докторе“. След тази фраза мъжът смътно си спомня всичко, което се е случило.

Сутринта била още по-странна за Мелисън - той открил, че всички лампи са светнати, а плодовете и зеленчуците са разпръснати по пода. Докато мъжът обикалял територията в опит да си спомни всичко, силно чувство на страх го обзело.

Ученият успя да се върне в къщата едва след известно време като преди това той започнал да крещи и да изстрелва куршуми в прокълнатата ела с надеждата, че всички зли духове ще напуснат мястото. Това вероятно е проработило, защото нищо друго повече не притеснило Малис.

Важно е да се отбележи, че инцидентът е станал, когато мъжът е бил със здрав разсъдък: от дълго време не бил приемал наркотици или пил алкохол. В къщата на Малис, на плашещото същество са се натъкнали и негов приятел, както и дъщеря му.

През 1993 г. по време на парти приятелят на учения е видял светещ човек с нисък ръст, който изведнъж се превърнал в обикновен човек. Дъщерята, която живеела сама в къщата в годините след това, е наблюдавала по-късно и други странности, но е разказала за това едва след смъртта на баща си и след като прочела спомените му.

Никой не може да обясни нищо, само едно е известно със сигурност: не всичко е в ред с къщата, в нея живеят странни същества.