Наскоро сте скъсали с гаджето? Не правете грешката да прекарвате почивните дни с приятелите си, които си имат половинки. Ето един по-добър вариант - посетете музея, посветен на раздялата и разбитото сърце, пише Metro.co.uk. Звучи забавно, нали?
Новият музей се намира в Лос Анджелис и се казва Музеят на разбитите връзки. Там са изложени всякакви останали предмети след раздялата на двама души. Всеки експонат е предоставен от обикновени хора, които са скъсали или са загубили любим човек, и е изложен заедно с малка бележка, обясняваща значението му.

Сред тях са огромна брадва, която някой е използвал, за да начупи мебелите на бившата, сватбена рокля, плюшено мече, което казва „Обичам те“, и бельо. Весело.

Музеят е кулминацията на една пътуваща изложба, създадена през 2006 г. от двама хърватски художници, Олинка Виштица и Дражен Грубишич. Двамата се разделили и решили да възхвалят доказателствата за връзката си, вместо да ги изхвърлят.

Те се надяват, че музеят ще даде на хората, останали наскоро сами, шанс да „преодолеят емоционалния срив“, като допринесат с предмет към колекцията на музея. „Нашето общество ни задължава с браковете ни, погребенията и дори с тържествата по дипломиране, но отказва официално да признае края на една връзка, въпреки силния емоционален ефект“, обясняват художниците в уебсайта на музея. 

След като разгледат изложбата, посетителите би трябвало да се почувстват вдъхновени да потърсят „по-дълбоки прозрения“ и да повярват в „нещо по-смислено от безмисленото страдание“.