Всяка година нараства броят на жените, които се отказват от козметични продукти или ги използват по-пестеливо. Тенденцията за естествена визия не е просто супермодерно явление, а стремеж на нежната половина от човечеството да избира най-правилното за своята външност, предава "Дарик". 

Ето 5 причини да използваме по-малко козметика:

Ползи за здравето

Съвременната козметична промишленост е много близка до химическата и не е тайна, че силиконите, фталатите, сулфатите и парабените съвсем не са безобидни съставки в много от продуктите.

С тези малки хитринки ще свалите излишните килограми, без да променяте начина си на хранене!

Те могат да ни окажат "мечешка услуга" и да провокират нарушения на баланса на хормони в организма ни.

Направете си експеримент: откажете се от използването на декоративна козметика за 1 месец и ще видите колко по-здрава ще изглежда кожата ви.

Грижа за природата

Индустрията за красота е нещо грандиозно, което обаче се изразява и в тонове вредни емисии, изхвърлени в атмосферата и почвата, милиони, изразходвани за създаването на производствени съоръжения, закупуването на суровини и тестването на крайния продукт.

Производството на пластмаса по цял свят се отчита като сериозен проблем, а в козметичната индустрия то е широко застъпено. Като използвате по-малко козметика, вие допринасяте за здравето на планетата.

Пестят се пари

Повечето жени не използват до край и половината средства, които имат в своя козметичен несесер. Защото е факт, че попълваме козметичната си чантичка не от необходимост, а защото се поддаваме на импулса си да имаме и това, и онова.

Дълбоките бръчки изчезнаха от лицето ми след тези домашни подмладяващи процедури

Пести се време

Жената губи за нанасяне и сваляне на грима до около час и половина всекидневно, според статистиката. Това време може да бъде използвано доста по-продуктивно, ако намалите използването на козметика.

Хармония и увереност

За мнозина от нас отказът от всекидневен макиаж е сериозна стъпка, за някои дори е като да излязат голи от вкъщи и въобще не могат да си го представят. А с годините гримът се превръща в нещо като втора кожа, а поставянето му - в стабилен навик.

Да се откажеш от грим обаче означава да приемеш себе си с всичките ти достойнства и несъвършенства на външността, да си позволиш лукса да не бъдеш идеална и да простиш на бръчиците и сенките под очите.