Необходими продукти:

3 моркова
1 глава броколи
1/2 глава карфиол
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за притурката „Полонез“:
2 филии хляб
4 стръка магданоз
1 твърдо сварено яйце
2 с. л. краве масло
1 с. л. сок от лимон
1/4 ч. л. сух босилек
1/4 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Карфиолът и броколите се накъсват на розички. Стеблото на броколите се обелва и се реже на кубчета.

Морковите се белят, режат се на едри кубчета и се готвят на пара. Когато морковите са почти готови, се добавят карфиолът, стеблото и розичките от броколите. Готви се, докато зеленчуците омекнат.

Изваждат се в купа. Заливат се със зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер.

Маслото за полонеза се загрява и в него се запържва смления на трохи хляб.

Когато трохите станат хрупкави и кафяви, се дърпат от котлона. Добавят се наситненият магданоз, босилекът, лимоновият сок и сол на вкус.

Яйцето се обелва и се накълцва. Разбърква се с трохите.

Зеленчуците се сервират, поръсени с полонез.