8-годишен мулат, син на ганаец и англичанка, не е допуснат до 2 училища заради огромната си афроприческа тип реге, съобщи CBS. Фарук Джеймс бе отрязан и от Лондонското училище по ораторство, което 23-годишният му голям брат е посещавал, сподели майка му Бони Милър.
 

"Знаех за тяхното лошо отношение към прическите", сподели англичанката, която и преди 10 г. имала подобни затруднения с по-големия й син. Тогава пък училищното ръководство го направило на въпрос заради прекалено късата подстрижка на сина й.
 
"Три пъти имахме неприятности и той едва не бе изключен от училището заради това, че косата му е прекалено къса. Тогава отидох в магазин за обувки и купих черна боя", разказа Бони Милър пред CBS как се наложило да "рисува" коса на главата на детето си.
 
Тя поясни, че тъй като бащата на Фарук е от Гана, малкият не е бил подстригван до 3-тата му година. "Тогава той се привърза към тази прекрасна коса и ние запазихме прическата му", припомни майката, като уточни, че въпросните две училища били християнски.
По думите й там дори Иисус Христос нямало да бъде приет, като увери, че и Божият син е имал дълга коса като Фарук.