Малко след целувката в новогодишната нощ и преди романтичните изненади за Свети Валентин, много двойки слагат край на връзките си, пише CNN, цитиран от vesti.bg. Освен в първия месец от годината, влюбените осъзнават, че трябва да прекратят взаимоотношенията си и през март.

Преди време проучване на сайта FindLaw показва, че търсенето на ключовите думи и фрази, като "развод", "семейно право", "попечителство" се покачват с 50% през януари и март в сравнение с декември например.

Двойките не искат да развалят Коледа и Нова година на близките и приятелите си, затова решават да осъществят намеренията си за раздяла след като приключи еуфорията около празниците, смята бракоразводният адвокат от Мемфис Майел Мейсън.

Друга причина, много хора да търсят бракоразводни адвокати през януари, е желанието им внимателно да обмислят колко ще им струва процедурата и как разводът да мине възможно най-безболезнено и за двете страни. Така с консултации още в първите дни на годината, през март вече те подават молбите си за развод.


Налице е и желанието за ново начало. Или нова година - нов късмет, както казват някои. За повечето хора началото на годината е време равносметка и осъзнаване на това какво си постигнал досега и щастлив ли си. 

Нуждата от промяна обаче не е достатъчна причина за подаване на молба за развод, смята психологът и автор на поредица от книги на тема "Интелигентен развод" Марк Бансчик.

Лесно е вината за нещастието ни да бъде прехвърлена изцяло върху партньора, но не е никак правилно, смята специалистът.

Според него най-доброто време да вземеш решението за развод е, когато добре знаеш кой си и от какво имаш нужда.

Обяснението според Марк Бансчик е, че отново решението се отлага за след лятото, когато е време за семейни ваканции и сватби. А в началото на есента реалността отново удря шамар в лицето на двойките, при които любовта вече я няма.