Лого знаците са най-добрият начин за представяне на една компания, и много често споменаването на името ѝ веднага води до асоциации с този малък образ. Едно ‘спретнато’ и привлекателно лого може значително да увеличи популярността на вашата фирма, и това е причината да се влагат значителни суми за създаването на едно добро лого.
Но не всички лого знаци са само средство за представяне на вашата фирма, защото някои имат и скрито значение, което не се вижда на пръв поглед.

BMW

Всеки BMW ентусиаст знае, че логото на любимата му марка изобразява перка на самолет на фона на синьото небе. Емблемата се приема като връщане към дните, когато Bayerische Motoren Werke произвежда самолетни двигатели. Реално обаче, според информацията на музеят на BMW в Мюнхен, емблемата на BMW изобразява цветовете на провинция Бавария, а не самолетна перка.
 
 

Cisco

Логото на компанията Cisco имитира електромагнитни вълни и конструкцията на Голдън Гейт Бридж, висящият мост над пролива Голдън Гейт, който отделя Санфранциския залив от Тихия океан.
 
 

Toyota

Може би сте чували, че трите елипси в логото на Toyota представляват три сърца: на клиента, на продукта и на напредъка в областта на технологиите. Малцина обаче знаят, че в тези елипси могат да се открият всички букви от името на компанията.
 
 
FedEx

Логото на компанията FedEx, макар и доста простичко на пръв поглед, крие мощен смисъл. Ако се вгледате внимателно в червените букви ‘Ex’ в логото, вие ще осъзнаете, че празното пространство между „Е“ и „Х“ е всъщност стрелка, сочеща надясно или направо. Нейният смисъл е движението на компанията само напред и в правилната посока.
 
 

Toblerone

Ако се вгледате в логото на Toblerone ще откриете образа на мечка, която се е изправила на задните си крака. Тя се намира в силуета на планината Metterhorn, където е и създадена марката.
 
 

Yamaha

Днес компанията произвежда различни продукти, но тя стартира като производител на пиана. Ето защо в логото ѝ са скрити три камертона.
 
 

VAIO

Логото на Sony Vaio представлява интеграция от аналогови и дигитални технологии.