Премиерата на дългоочаквания iPhone 7 ни очаква през есента и сега разбираме интересна информация, според която Apple смятат да увеличат вградената памет на базовата версия на смартфона до 32GB, пише digital.bg.
 Припомняме ви, че най-евтиният модел от сегашното поколение предлага 16GB, но липсата на допълнителен слот за microSD памет карта прави този капацитет недостатъчен за много потребители. Не бива да забравяме и факта, че камерата на iPhone може да снима и видео с 4K резолюция, като в момента можете да запазите само около 32 минути клипове в този формат. 
 
Новите данни са публикувани от The Wall Street Journal, но това не е първия път, в който разбираме за плановете на Apple да удвоят капацитета на предстоящия си смартфон, което определено е добра новина за феновете на компанията. Очаква се iPhone 7 да запази дизайнерските линии на своя предшественик, но да предложи по-усъвършенствана камера и по-бърз процесор. Според много анализатори новият смартфон няма да има класическия 3.5мм. аудио жак и ще е по-тънък, а вероятно ще предложи и покритие, което е устойчиво на вода.
 
В интернет също така вече се появи информация, че iPhone 7 ще е достъпен в Deep Blue цветова конфигурация, която ще наследи класическия Space Grey модел. При всички положения можем да кажем, че заедно с Galaxy Note 7 това са двете най-интересни устройства, които ще видим на пазара през втората половина на годината. Ще е интересно да проследим и какви други подобрения ще видим в следващия смартфон от висок клас на Apple.