Видео с възможностите на новия германски танк MBT Revolution се появи в интернет. Както съобщи warspot.ru, отначало то е качено на официалния YouTube-канал на германския концерн Rheinmetall. Според замисъла на конструкторите му, танкът ще стане сериозен конкурент на „Армата”, но това ще се случи не по-рано от 2030 г.
В същината си това е дълбоко модернизирана версия на Leopard 2A4 с прилагане на модулни технологии. Тя трябва да замени не само своя предшественик в Германия, но и танка Leclerc, намиращ се на въоръжение във френската армия.

Над проекта концернът Rheinmetal е работил вече шест години. Видеото стана пореден отчет на компанията за постигнатите резултати.

Още в първите кадри на видеото от вътрешността на танка може да се разбере, че куполът е „претъпкан” с електроника: видеокамери, системи за насочване с кръгов обзор на екипажа. Приборният панел за насочвача е напълно компютъризиран. Куполът е снабден и със система за активна защита.
 


Що се отнася да ходовите характеристики, видеото позволява да се прецени, че MBT Revolution е бърза машина с висока проходимост.

Демонстрирана е ефективна система за стабилизация на оръдието: когато танкът се движи по пресечена местност, оръдието практически остава неподвижно.

Производителите гарантират, че MBT Revolution е приспособен към всякакви климатични условия и може да воюва денем и нощем при всякакви метеорологични условия.

Превод и редакция: БЛИЦ