Едно от най-големите предизвикателства за хората със сериозна връзка е да не търсят физическа или емоционална афера извън отношенията с партньора. Когато хората чуят за изневяра между двама души, те правят най-различни предположения за това как и защо двойката е стигнала дотук. Предположенията обаче често са погрешни. Когато става въпрос за изневяра, има много митове, които просто не са верни.
Ето и 9-те най-чести погрешни схващания за изневярата:

1. След разкритието на аферата двойката повече не може да бъде щастлива заедно
Истината е, че някои двойки успяват да възстановят отношенията си дори и след изневяра и то доста успешно. Има партньори, които се учат от лошия опит и намират различен път един към друг и дори отношенията им стават по-стабилни.

2. Изневярата не е заради секса, а заради семейни проблеми
Понякога извънбрачният „секс“ е просто секс. Със сигурност някои от хората, които изневеряват, са неудовлетворени емоционално от половинката си, но голямата част от тези, които започват афери, са просто изкушени от забранения секс.

3. Изневярата е само сексуална
В много случаи има изневяра без никакъв секс. Просто единият партньор се влюбва явно или тайно в друг човек и започва да мисли само за него. Това си е емоционална измама.

4. Сексуалното привличане е виновно
Невинаги това е така. Възможно е в началото даден човек да не ви привлича сексуално, но двамата да постигнете емоционална връзка и да започнете забранена афера. Чувството за емоционална близост често води до секс, а не обратното.

5. Изневярата се случва само в двойките с проблеми
В почти всеки брак има проблеми. Изневярата обаче не е факт при всички двойки с криза в отношенията. Има партньори, които успяват да закрепят брака си без да търсят странична връзка.

6. Изневери ли веднъж човек, винаги ще изневерява
Да, наистина има хора, които просто не могат да бъдат лоялни на партньора си, но не всички са такива. Има хора, които излизат от правия път само веднъж и после горчиво съжаляват цял живот за грешката си.

7. Аферата е началото на края на един брак
Според статистиките половината от браковете оцеляват след изневяра. Въпреки че отношенията могат да се охладят, все пак половината двойки са готови да работят върху връзката си и да се опитат да възстановят доверието помежду си.

8. Изневярата е по-честа при младите и по-привлекателни двойки
Истината е, че понякога и 60-годишни партньори си изневеряват. Обикновено възрастта и сексапилът не са определящи за това дали човек ще започне афера.

9. Изневеряват само тези, които гледат встрани
Не – в по-голямата част от случаите, изневярата не е търсена или желана от единия партньор. Обикновено аферата започва, когато даден човек се сближи твърде много с човек от противоположния пол, с когото прекарва доста време заедно (например двамата са колеги).

Когато двама души започнат да се чувстват супер комфортно в компанията си, те започват да разкриват все по-интимни неща за себе си един на друг, а това е предпоставка за емоционална връзка, която може да бъде консумирана със секс.

Източник: tialoto.bg.

Вижте ТУК защо порното пречи на интимния живот!