Видове кюфтета по света
Най-важното при тях са подправките, които се слагат в каймата
Ако смятате, че кюфтетата са най-вкусни пържени, грешите.
Кюфтета се консумират по целия свят, във всякакви вариации като най-важното при тях са подправките, които се слагат в каймата. Спорно е от къде произлизат, но за тяхна родина се смята арабския полуостров.
Foodpanda, разгледа различни видове от храната, оформена като глобус и превърнала се в истински фаворит.
- Африка и Турция- Кюфтета с кускус- Подправени с канела и кафява захар, тази рецепта наистина ще разшири вашите хоризонти за кюфтето.
- Франция- Кюфтета със сос от червено вино.
- Германия- Немски кюфтета с гъбен сос- Наричат ги „шатц“, което означава съкровище.
- Корея- Остъклени кюфтета- Корейската дума за кюфте означава „нещо кръгло”. Кюфтето се покрива с глазура от соев сос, захар, винен оцет.
- Ливан- Кюфтета с кисело мляко- Приготвят се по традиционен начин и задължително се хапват с пръсти като се потапят в кисело мляко.
- Испания- Кюфтета почти без месо- Предимно се правят с малко кайма и много овесена каша, която дори няма да усетите.
- Швеция- Мъжки шотландски кюфтета- Те имат свой специален празник. Легендата гласи, че група шотландци, които се посетили Швеция, приготвяли специални кюфтета, с които се хранели и били неописуемо силни и здрави.
- Виетнам- Виетнамски телешки кюфтета в доматен сос- Тази рецепта е позната и в България, но във Виетнам е допълнена с парченца воден кестен.