Вълнуващата форма на женските гърди от векове владее ума на представителите на силния пол. Вместо да се наслаждават на тази работа обаче, редица умници се опитват да анализират и систематизират различните бюстове, като дори извеждат психологически закономерности. Тези специалисти са убедени, че привлекателният за окото орган оказва влияние върху характера на дамите. Дори са измислили цяла наука. Стерномантията изучава поведението на нежните създания според гърдите. Формата на бюста е разделена на 20 категории, като всяка от тях определя отношението на жената към секса, любовта и семейството, пише "Марица".
Лисича муцунка

Гърдите, извити във вид на "трамплин", е прието да бъдат наричани "лисичи муцунки". Според учените собственичките им притежават остър логически ум. Тези дами са изключително отговорни и изпълнителни, често заемат мениджърска позиция. Стремят се към висотите на бизнеса, но рядко ги достигат. В интимен план проявяват изобретателност, ненаситност и разкрепостеност.

Ябълка

Макар тази гладка и кръгла форма да изглежда изключително секси, сред притежателките  се срещат доста фригидни дами. И съответно трябва много да се постараете, за да ги докарате до оргазъм. В същото време са готови да доставят незабравимо и истинско удоволствие. 

Круши

Бюстът, напомнящ круша, на първо място говори за силна и независима личност, която притежава силна воля и непременно постига поставените си цели. Едновременно с това обаче е способна на доста глупави постъпки. Върши скандални работи и умее да води мъжете за носа. Тази жена е в мечтите ви? Пригответе се за фееричен секс.

Патладжани

Ако гърдите напомнят за този зеленчук, вероятно общувате с доста приятна и жизнелюбива жена. Тя винаги знае какво да прави, а мъжът, намиращ се до нея, ще изпълнява единствено ролята на патерица.

Лимони

Няма по-жизнерадостни и весели от тези дами. Те умеят да се радват на живота и решават с лекота проблемите си. Артистки по природа, винаги се нагаждат според обстоятелствата и играят ролята си до край. Парадоксално, но в брака си са искрени и предани.

Дини

Характерното за тях е, че обичат добрата храна и са душа на всяка компания. Като цяло се стремят към власт и винаги успяват да я постигнат. А парите за тях са средство за постигане на поставената цел. Както може да се очаква, в брака си са лидери. 

Портокали

"Собственичката" на тази форма е доста разкрепостена и е готова винаги да достави маса удоволствия на набелязания мъж. Сред главните  черти е темпераментността. Проявява се като надежден партньор във всички сфери на живота.

Чинийки

Притежателките на тези гърди са издръжливи и доста предпазливи. Те не се спират пред каквато и да е трудност, но са особнячки по характер. Няма по-обидчиви и злопаметни от тях. Не ги правете свои врагове - те са доста опасни конкуренти и по-добре да не се озовавате на пътя им.

Палачинки

Истински ненаситници, ще ви скрият шапката в леглото. Винаги им се струва малко, искат още и още. За тях животът се състои единствено от интимни ласки. Най-хубавото според мъжете обаче е, че не знаят какво е срам. От тях излизат страхотни порно актриси.

Бутилки

Свръх уверени в себе си. Обичат да правят всичко сами и не разчитат на никого. Вярват в максимата за дебелия врат на вълка. Всички техни чувства се управляват единствено от разума. Сред основните им черти е целеустремеността. Те са и страхотни спътници в живота.

Чайници

Тази любима форма - когато връхчетата сочат нагоре като чучура на чайник, говори за непостоянни в отношенията си жени. Могат да се срещат едновременно с няколко мъже и твърдят, че са верни на всеки един от тях. Всъщност многото партньори са нужни за самочувствието им.

Грейпфрути

На пръв поглед изглежда, че притежават ярка сексуалност, но всъщност не е съвсем така. Те са срамежливи, привързани са към един-единствен мъж и към домашното огнище. Винаги предпочитат нежността в секса. Практични са, независимо за какво става въпрос. Сред недостатъците им е непрекъснатата проява на чувството за мярка и самоконтрол. 

Картофчета

Присъщата им оригиналност няма да остави избраника им да скучае. Чувстват се идеално, когато са търсени от противоположния пол, но пък се стремят да притежават един-единствен негов представител. Най-важното за тях е да обичат и да бъдат обичани дълго време. 

Боровинки

Въпреки скромните си размери, дамите "Боровинки" са доста жизнерадостни. При това притежават чувствителна натура и живеят повече в своя измислен свят, отколкото в реалния. Предпочитат бавния и спокоен ритъм на съществуване, привързани са към дома и семейството си. Сексът ги интересува, но в умерени количества.

Куки

Интересната форма разкрива умни и пресметливи дами. Попаднете ли в ръцете на жената "кука", няма да се отървете, докато тя самата не реши да ви остави. 

Праскови

Изключително чувствителни натури, които се стремят преди всичко да удовлетворят своите потребности. Затова в партньора си виждат човек, който ще задоволи желанията им. Лесно се възбуждат, винаги са лидер и обичат да проявяват инициатива. Няма да намерите по-добър партньор за секс от тях.

Чанти

Капризни и взискателни, внимателно подбират партньора си. Чак когато са сигурни в него, се разкриват и проявяват цялата сила на чувствата си. С останалите мъже са хладни и непристъпни. Общуването с такава дама изисква много търпение.

Ухапване от пчела

Това е жена, която не обича да си променя навиците. Отличава се с упоритост и спокойствие. Изключително вярна, почти невъзможно е да изневери. Привлича парите като магнит. Любимото  занимание е да води домакинството и да приема желани гости. Обича вниманието на околните и винаги е душата на компанията.

Уши на шпаньол

Названието у мнозина предизвиква усмивка, а у някои и огорчение. Всъщност именно тези нежни създания са най-разкрепостените и темпераментни. Непостоянността им е свойствена, могат да сменят партньорите си по-често от носни кърпички.

XXL 

Сигурно смятате, че с този вид трябва да са секс бомби. Да, ама не. Обичат да се занимават с любов, но не я бъркат със секса. Постоянни са в избора си и са разкрепостени само с един-единствен мъж. Зад тази дръзка външност се крият непоправими романтички, които чакат своя принц.