Вижте коя е най-вкусната храна в различни страни в Европа
Ето някои примери за традиционно хапване
Европа е много повече от просто древна история, крале и кралици, замъци и църкви.
Европа също е дом на някои от най-вкусните и интересни храни в света - но какво трябва да ядете и къде?
Ето някои примери за традиционна европейска храна според проучване на foodpanda.
Нека ви покажем пътя на европейската кулинария и вкусовите различия в няколко страни.
1. Палачинки в Чехия - Чехия вероятно е най-известна с голямото си разнообразие от бири, но страната също така предлага някои вкусни храни. Едно от задължителните ястия в Прага са палачинките. Тези десерти, подобни на креп, се пълнят с плодово сладко и се сервират на руло.
2. Къривурст в Германия - В Германия всичко е бързо! В Германия има стотици разновидности наденица, но една от най-популярните версии за бързо хранене къривурст. Наденицата се нарязва и се сервира с кетчуп и къри на прах, поръсени отгоре.
3. Пица в Италия- Малко са страните, добре известни с чудесната кухня като Италия. И докато в италианската храна има повече от пица и тестени изделия, все пак трябва да опитате оригинала в Неапол.
4. Херинга в Холандия - Продължавайки списъка на традиционната европейска храна в Холандия, всичко с херинга. С уникалния холандски процес на консервиране на херинга малката сребриста риба се е превърнала в символ на холандската храна.
5. Гулаш в Унгария - Сърдечните унгарци ядат гулаш от векове. Обикновено е гъста яхния (или понякога супа) с месо и зеленчуци, подправена с червен пипер. Най-добре се сервира в купа с хляб и с бира.
6. Crème Catalan в Каталуня, Испания - В съответствие с традицията брюлето с ядки може да е много френско, но най-доброто ястие с карамел идва от Каталуня.
7. Яхния в Ирландия - Може би това е прочутото ядене в мокро ирландско време. Традиционно приготвена от агнешко месо, тази яхния е най-добрата в рекордите на Гинес.
8. Баница в България - Най-доброто от българската храна се крие в нейната баница, смес от яйца, българско сирене, тесто, изпечено на фурна. Сервира се като храна за закуска, може да се яде гореща или студена, но е вкусна по всяко време на деня.
Баница със спанак (спаначена баница), мляко (млечна баница) или тиква (тиквеник / тиквеник) - всичко това е отличен избор, а в цяла България има много специални пекарни само за баница.