Винаги сте се чудили защо някои мъже харесват грозни жени и сте си задавали въпроса „Защо той е с нея? ”. Истината е, че повечето мъже харесват горещи тела и красиви лица. Можете ли да си представите защо един мъж би се оженил за наистина грозна жена? Помислете над това.
Не всички мъже оценяват на всяка цена само външният вид. За тях има много по-важни неща от това жената до тях да изглежда просто перфектно. Такива мъже обръщат внимание на душевната красота и на всички останали женски качества, който са далеч от това тя да бъде само красива. Мъжете искат жена, която да ги кара да се чувстват щастливи. Те обичат да им се възхищаваш, да ги уважаваш и не на последно място да ги обожаваш.

За това следващият път когато видите някой мъж да върви за ръка с грозна жена си припомнете за възхищението. Мъжете са по различни от жените, когато става на въпрос за тази тяхна нужда.

Трудно е да си мъж. От него се очаква да бъде активен по време на работа и не само там, а и в къщи. Мъжът изпълнява различни роли, той е съпруг, баща и глава на семейството. От мъжът постоянно се изисква да направи нещо. За това някои мъже подсъзнателно си мислят, че грозната жена е по-малко взискателна.
Според статистическо проучване се смята, че най-красивите жени са най-лошите любовници. Красивата жена приема тази си даденост и смята, че само едната красота е достатъчна. Тя е свикнала да бъде обожавана, да буди възхищение, да бъде преследвана и да е център на внимание. Това я кара да не полага грижи в това отношение за човека до себе си. Красивата жена е свикнала да получава, а не да дава.

Много от мъже имат ниско самочувствие за самите себе си. Те често не оценяват достойно положителните си качества и това ги кара да не прекрачват една невидима граница, която те самите са си поставили в това отношение, пише zajenata.bg Такива мъже си мислят, че не могат да впечатлят някоя красавица и за това много често си избират жена, която не е толкова красива.

Някои мъже са страшно ревниви. Те смятат, че ако до тях имат по-грозна жена, то тя ще е само тяхна, че няма да бъде обект на чужди погледи или предизвикателство за останалите мъже. Макар че в това отношение те се лъжат жестоко. Когато една по-грозна жена получи внимание, то тя е по-склонна да направи „гаф”, отколкото по-красивата.