„Едно е да общуваш с политици, друго е да се включиш като кандидат за кмет на София и то по такъв начин – той самият каза, че всичко се е развило в рамките на седмица, 10 дни.“

Така кандидатът за кмет на столицата от ПП-ДБ – Васил Терзиев, коментира кандидатурата на най-големия си опонент, излъчен от партия ГЕРБ - Антон Хекимян. 

БЛИЦ припомня, че преди минути стана ясно официално, че именно журналистът от bTV, който скоростно напусна медията, е кандидатът за градоначалник на София.

"Това пак ни връща към въпроса за подготовката за тази битка. Няма как някой да каже, че не е подготвен", каза Терзиев.

"Според мен обаче той не е подготвен. Виждам ние колко усилия сме отделили, за да изградим екип. От месеци работим, два пъти сме обиколили всички райони на София, за да се запознаем с проблемите на гражданите. Търсим важните решения, изграждаме екип от хора, които са кандидати за районни кметове", каза Терзиев.

"Ние не можем да разглеждаме само един кандидат като формулата за успех. Трябва силен екип, с който да се решат системните проблеми на общината", заяви Терзиев.

"Радвам се, че за една седмица е успял толкова много да напредне", каза кандидатът за кмет.

"Със сигурност това е нестандартно решение на ГЕРБ. Трудно е да бъде откъсната от образа на ГЕРБ от отпечатъка, който са оставили в града за тези 17 години. Не се притеснявам от този сблъсък", коментира той.

„Не се притеснявам, че Хекимян може да обере вота на БСП и Възраждане при евентуален балотаж. Аз искам да спечеля с добри идеи и комуникация. Това е най-счупеното нещо, което забелязах покрай срещите с всичките тези хора из столицата. Те чувстват общината като външно тяло и искам това да се промени“, каза той.

"Превъзхождам Хекимян с по-голям управленски опит и по-голяма подготовка за конкретната задача. Имам силен екип, който е екип, а не отделни хора, които са събрани в една листа. Аз тези хора ги познавам, с тях съм работил месеци наред, с тях строим добрите примери и практиките“, каза той.

„Не допускам, че няма добри хора около него. Може да се справи, но когато си отделил месеци на подготовка, всичко е било прозрачно и публично, е нормално да се представиш по-добре", каза Терзиев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук