Британски моряк е обвинен в убийството на жена си и потапянето на катамарана, с който двамата плавали. Прокурорите твърдят, че Люис Бенет, от град Пул, е убил Исабела Хелман, за да се измъкне от брака и да наследи нейните пари и дом. 41-годишният мъж бе спасен сам близо до бреговете на Куба през май 2017 година, пише в. "Метро".

Бенет и Хелман, също на 41 години, са плавали към дома си в Делрей Бийч в американския щат Флорида, когато Бенет подал сигнал за извънредна ситуация, казвайки, че съпругата му е изчезнала, а лодката им потъва. Властите смятат, че убийството е било извършено, след като Хелман, вероятно, е разбрала, че съпругът ѝ притежава златни и сребърни монети, откраднати от бившия му работодател от Синт Мартен. Бенет, който също има австралийско гражданство, в момента излежава 7-месечна присъда, след като призна, че е транспортирал нелегално монети на стойност близо 40 000 долара. 

Подробности около обвиненията се повиха, след като ФБР обвини Бенет в убийство. Прокурор Бенджамин Грийнбърг настоя съдията да му позволи да представи като доказателство разговори между Хелманд и семейството си относно редица семейни проблеми, включително лошото финансово състояние на двойката и евентуалното ѝ преместване в Австралия. 

Според Грийнбърг, един от тези проблеми е довел и до смъртта ѝ. "Убийството на Хелман би отстранило материалния натиск върху живота на обвиняемия. Би му позволило да си живее живота така, както си иска, така той би наследил парите от наследството на Хелманд. Всичко това доказва силния мотив за убийството на Хелман", каза той. 

 

Тялото на Хелман все още не е открито. 

Делото за убийство срещу Бенет започва през декември.