Окървавеният ресторант "4 you" в Слънчев бряг, пред който стана покушението срещу несебърския бос Митьо Очите, се превърна в истинска атракция за туристите. Сигналните ленти в жълто, които ограждат цялото заведение привличат погледите и вниманието на минувачите.
Дори чужденците, които няма как да знаят за гангстерската сага, се досещат, че тук се разиграла някаква зловеща история. Те обаче със завидно прозрение се разгадават какво в общи линии се случило, съобщава „Монитор“.

„Виж нещо интересно, случил се е инцидент вероятно….”, обявява ухилена англичанка на средна възраст и подбутва партньора си, сочейки ограденото със сигнални ленти заведение. Двойката спира и любопитно наднича, а съпругът пророчески отговаря: „Сигурно е станало убийство, може би мафиотска битка е имало или нещо такова. Дали вътре няма труп…..”.

Труп в заведението определено няма, но чужденците налучкват. После вадят фотоапарат от огромна плажна чанта и един след друг се снимат пред местопрестъплението, видимо щастливи и доволни от атрактивната находка, на която случайно са попаднали.
Не минава и пет минути време, ето че пред белязания  "4 you" се спират група англоговорящи тийнейджъри. Ситуацията се повтаря и завършва със смях и разбира се снимка за спомен от България. Версиите им обаче стигат до заключението, че мястото е филмова площадка, на която се е разиграла сцена с престрелка.

От време на време от ресторанта се подават неколцина униформени полицаи, колкото да покажат на любопитните, че тук се води сериозно разследване и тълпи от любопитни не са много желани. Никой обаче не гони зяпачите, а през десетина минути край запечатания ресторант минава и атракционно влакче, пълно с любопитни туристи, които на секундата насочват камери и смартфони.

Точно пред ресторанта е паркирано черното „Порше Кайен” на Божо Георгиев-  Козела. Тузарският джип в мат ефект стои само на метър от заведението от злополучната нощ. „Чорбаджията не е идвал изобщо от както стана онази пушилка. Колата изобщо не е мърдана от тук”, осведомяват ни продавачите на съседните сергии. После сочат малък супермаркет, точно срещу  "4 you" и подшушват: „Идете в магазинчето, там се забиха няколко куршума и му строшиха стъклата”.

Пред магазинчето стои на пост възрастен пазач и нещо следи. Очите му щъкат повече към улицата, отколкото вътре в магазина, където е опасността от кражби. Витрините и стъклата обаче са си здрави, но само на пръв поглед. „Куршумите ли търсите, вече ги няма. Собствениците ги скриха. Залепиха върху дупките стикери, за да не се виждат и да не се плашат клиентите”, услужливо обяснява млада жена, очевидно постоянна клиентка и сочи лепенки с надпис „Върни амбалажа”. По панорамните стъкла са налепени няколко такива, леко хлътнали по средата, където куршумите са пробили стъклото. Опитът да ги снимаме пропада, под зоркото око на пазача, който заплашва да повика полицията.

Иначе всичко в Слънчев бряг изглежда спокойно и сезонът тече обичайно. Туристите не са много, но разпускат като за последно. Най-оживена е крайплажната алея, където търговията кипи с пълни обороти. Заведенията на пясъка също не могат да се оплачат от липса на клиенти. Дори чадърите и шезлонгите са пълни с народ. Курортът изглежда спокоен на пръв поглед и по светло не се мярка жива мутра. Може би заради полицейските акции, които не спират вече трети ден. Униформени и цивилни буквално на наводнили Слънчев бряг, след кървавия екшън между бригадите на Митьо Очите и Божо Кравата.

Патрули обикалят алеите, а униформени постове са завардили най-възловите улици и проверяват наред луксозните коли, които бият на очи.  Отстрани погледнато, проверките изглеждат съвсем в реда на нещата, особено за туристите, които не са запознати с гангстерската престрелка от преди дни. Ченгетата буквално са плъзнали навсякъде, но когато трябва се стараят присъствието им да бъде дискретно, за да не стряскат летовниците. Те са незабележими предимно през деня, но вечер предприемат друга тактика и където е необходимо респектират.

Вече три дни и три нощи продължават проверките на данъчни и полиция. Акцията по светло удари търговците по крайбрежната алея, а през нощта на мушка бяха взети баровете. За времето от старта й досега са проверени над 550 лица, над 150 леки коли и близо 30 заведения. Иззети са над 170 литра алкохол без бандерол.

Сред проверените дискотеки са били култовата „Айсберг”, която се намира точно срещу входа на скандалния ресторант "4 you", „Оксиджен”, на Божидар Георгиев и клуб „Планета”. Проверявано е всичко под лупа и са засечени няколко нарушения като липса на пожарогасители, задръстен евакуационен изход и нередовен касов апарат. Данъчни и полиция секат наред и не прощават дори и за най-дребния пропуск, пищят търговците. „Заради онези малоумници, дето се стреляха, сега ние го отнасяме. Пишат ни акт след акт, а до края на сезона ще ни смелят”, кахърят се всички.