Тръгва делото срещу Борислав Писачев, който отне четири човешки живота при ужасяващо пътно меле на пътя между Пловдив и Пещера, пише "Марица". Кървавият инцидент разтърси областта на Бъдни вечер през 2017 г. Днес Писачев застана пред магистратите за провеждане на разпоредителното заседание по делото.

Срещу него са повдигнати обвинения за причиняването на смръзяващото ПТП, при което загина бившата зам.-кметица на Кричим - Нурджан Ристемова, мъжът й Ерол Шерифов и двете им дечица - на 6 и 15 г. Тогава Писачев управлявал товарен автомобил “VW”, който се сблъска челно с БМВ-то на загиналите.

На място загинаха трима, а Шерифов беше настанен в болница, където почина две седмици по-късно. Семейството било в Пловдив на пазар и се прибирали към град Кричим.

Дни след мелето, запис от камера показа как товарното возило навлиза в платното, където се е движело БМВ-то, шофирано от Шерифов. Той направил маневра наляво, тъй като вдясно била оградата на оризарната. В това време камионът се върнал в своята лента и последвал челният удар.

След намесата на органите на реда стана ясно, че преди катастрофата Писачев се е почерпил с коктейл от наркотици - амфетамин и кокаин. Това са установили вещите лица от ВМА-София.

 

Тръгва делото срещу Борислав Писачев