Осъдиха на 10 години затвор мъж, насочил пушка срещу ченгета, дошли да го арестуват. Съдия Иван Маринов, присъди първоначално строг режим за Мирослав Горанов от борованското село Добролево. На практика подсъдимият ще остане зад решетките на врачанския затвор, където изтърпява 13-ата си присъда от 3 години за нарушаване на българските закони, пише "Конкурент".

Припомняме, че през март 2013 г. полицаите от РУ във Враца Николай Георгиев и Цветан Гергов отишли в дома на обявения за общодържавно издирване Мирослав. Баща му опитал да го скрие, но ченгетата настояли и влезли в една от стаите, където ги чакал със заредена ловна пушка подсъдимият. Мирослав насочил оръжието и опитал да произведе изстрел, но самоделната пушката засекла.

Обвинението доказало, че тя била заредена с патрони за глигани и щяла да убие на място двете ченгета, ако е бил възпроизведен изстрел.

Гонитбата с правосъдието обаче позволила на Мирослав повече от 6 години да избяга от справедливото наказание. Той опитал дори да се укрие от закона, а пък и окръжната прокуратура във Враца отказала да изготви обвинителен акт. След намесата на главния прокурор такъв бил внесен от Софийска окръжна прокуратура, а в понеделник – съдът изпратил зад решетките за още 10 години обвиняемия. Освен да гледа небето на квадратчета, Мирослав дължи и по 15 000 лева на двете ченгета.

„Ще обсъдим с клиентите дали да обжалваме наказанието, защото ние искахме доживотна присъда за човека, дръзнал да вади пушка срещу служителите на закона“, коментира решението на окръжния съд адвокатът на полицаите Светла Генова.