Apple планира да предложи на потребителите на iTunes музикална услуга с неограничен трафик. Макар и компанията още да не е обявила официално намеренията си, сайтът wired.com публикува и името на новата услуга - iTunes Unlimited, съобщава TechNews.
Срещу 130 долара годишно потребителите ще могат да теглят неограничен брой песни от онлайн магазина на Apple. Безлимитният достъп до услугата MobileMe пък ще струва на меломаните 100 долара годишно.
Очаква се планът iTunes Unlimited да бъде обявен в края на октомври, като първоначално ще бъде достъпен само за потребителите в САЩ. По-късно Apple ще въведе услугата и на останалите пазари, където действат онлайн магазини iTunes Store.

Абонатите на новия тарифен план обаче ще имат достъп само до половината от каталога iTunes Store, тъй като не всички притежатели на права са се съгласили на предложената от Apple схема. Освен това от услугата ще могат да се възползват само собствениците на последно поколение iPod плейъри и на iPhone, независимо какъв модел.
iTunes Store е най-популярният онлайн магазин за музика. Към края на юни продажбите чрез него са достигнали пет милиарда песни, по данни от Apple. /БЛИЦ