Пържолите съсипват семейството? Ще паднете, като разберете защо
Изводите от изследването недвусмислено съобщават печален резултат
Пържолите, да, хубавите, вкусни и скъпи пържоли, украшението на съботните и неделни обеди, влияело мнооого лошо на семейните отношения.
От изследванията на две обединили се групи от колежи в Бостън съставени от медици и социални лектори, доктори, невролози, психолози и обикновени семейни двойки показва, че вкусното прекарване на уикенда ни излиза после през носа.
Изводите от изследването недвусмислено съобщават печален резултат:
Постоянното хранене в семействата с пържоли и скара, които се превъзнасят за редовните неделни барбекюта ( няма филм без тях ), двойките след тях отбелязват постоянни раздразнения, разправии и от леки скандали се стига до явна непоносимост между партньорите.
Оказва се, че месата, пържолите и всичките видове скара, които минават за печене , влияят върху нервната система, съсипват стомаха, тънките черва, дебелото черво, панкреаса, бъбреците, както и двигателната активност, нервните окончания, а кръвта лошо се окислява.
Трябва да се орязва препечената коричка на приготвеното месо. И се питат хората: какво тогава остава от вкусното барбекю? Поставя се въпросът, колко пъти да се яде скара в месеца?
Дали един, два пъти не е по-разумно отколкото четири и повече...
”Обогатените” с канцерогени пържоли, кебапи, шишчета, наденици, кюфтета, образувани по време на тяхното приготвяне, въобще не се препоръчват за хора със стомашно-чревни заболявания, киселини, кръвно налягане.
В допълнение към бензпирена, при пържене и печене на месо се образува и канцерогена ароматни амини, които с вкусния си мирис неустоимо привличат да се хапва всичко приготвено на скара, но са много вредни за здравето.
Не трябва да има капеща мазнина, както и дим при печенето. Но явно условията и предупрежденията са много повече от добрите страни на неделното хапване. Както и второто важно заключение, че системно съсипват и семейството ви.
Силвия РАДЕВА, БЛИЦ