Със здраво и сплотено семейство може да се похвали кандидатът за премиер на Слави, пише вестник „Галерия“.

Пламен Николов, който гордо заяви, че България не е имала министър-председател като него, всъщност спокойно може да бъде описан като човек от народа, който доскоро води съвсем обикновен живот. С една забележка – има огромно желание да влезе в политиката или да стане известен, заради което се явява на кастинг за политици при шоумена.

Специалистът в търговията с шнорхели и плавници е женен за поетесата от Шумен Бояна Николова, от която има две деца – момче и момиче. Баткото Никола е ученик в елитна столична гимназия.

Познати на двойката разкриват, че искрите между Пламен и Бояна припламват именно в Шумен, където бъдещият политик и любимата му завършват средното си образование. За съпругата на евентуалния премиер се знае, че има издадена стихосбирка „Думи в сребърна кутия“. Бояна се занимава с поезия от доста години, като още през 2004 е открита от големия Любомир Левчев.

„Тогава в началото ме впечатли със своята свежа оригиналност и близост до естествените звезди. Днес литературата ни, жадна за нови пътища, ще открие в тази „Кутия“ нови съкровени съкровища от думи. Вярвам, че бялата птица на Бояна ще покаже пролетта дори на моята есен“, пише Левчев за стихосбирката на Бояна, която е израснала в семейството на учителка по литература и термист.

От профила на поетесата в професионалната социална мрежа Линкдин научаваме обаче, че тя далеч не се занимава само с писане. Бояна се води бранд мениджър в компания, представител на серия натурални хранителни добавки на растителна основа. Сред продуктите, които предлага, има за подобряване на съня, паметта, функцията на простатата, както и за по-лесно и безболезнено прочистване на стомашно-чревния тракт.

Впрочем, ако Пламен Николов стане премиер, Бояна ще е вторият човек, свързан с политиката, който се грижи и за правилната функция на червата ни. Преди години бившият служебен министър-председател Огнян Герджиков написа стихче, озаглавено „Запек“, вдъхновен от стомашните проблеми на внука си Александър. „Без да мислиш, / без да чакаш, / трябва ти да се изакаш“, гласеше легендарното творение на Герджиков.

Иначе свободното си време настоящият кандидат за премиер Пламен Николов и жена му отделят за децата си – организират си разходки в гората и пътувания из страната. Страстни почитатели са на рок музиката и когато решат да разпускат, могат да бъдат засечени в известен рок бар, който се намира в близост до Южния парк в столицата.