Босът на "Еконт" разкри как е бил прелъстен от Кирил Петков

Бях възхитен от първите стъпки на първото служебно правителство, което избра президентът Радев

За да можеш да организираш няколкостотин пратки седмично от една точка до друга това е много математика, много логистика, много решения, които, ако не се правят, няма да си бърз и успешен. Фирмата се развива 29 г. устойчиво и стабилно без нито една държавна помощ и без нито една сделка, около която да изникнат въпроси. Това означава, че можеш да изградиш много мощен екип.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ водачът на листата на "Продължаваме промяната" в Русе Николай Събев, който е собственик на логистичната компания "Еконт".

Бях възхитен от първите стъпки на първото служебно правителство, което избра президентът Радев. Видях в Кирил Петков и Асен Василев борбата за справедливост, пътя, който и аз се опитвам да следвам. Казах им - аз съм до вас, подкрепям ви, това, което правите, е много важно за бъдещето на България, заяви Събев.

Попитан какво ще стане с фирмата му, ако заеме поста министър на транспорта, той каза: "Постарах се да създам устойчив бизнес модел, който да работи без мен, дори въпреки мен. Никога не допуснах тази бизнес единица с 4500 заети и над 4 млн. клиенти да бъде използвана за политически цели. С радост казвам, че тази структура може да се справи и без мен".

В отговор на въпрос той каза, че няма офшорна фирма. Аз държа на това фирмата ми да е българска и да плащам данъци тук, посочи Николай Събев.

Събев е категоричен, че има готови решения за развитието на транспортния сектор у нас. 30 г. българската държава е игнорирала развитието на транспортния бранш. Хората, принудени да де оправят сами, започнаха да организират бизнеса си и транспорта си основно с лични коли.

Трябва да разтоварим претоварените пътища и да започнем незабавни инвестиции в железопътния транспорт. Има възможност да се потърсят такива решения и на хората да се предложи транспорт, с който те могат да пътуват по работа или да се видят. Това може да стане много бързо, заяви водачът на листата на "Продължаваме промяната" в Русе.

В дългосрочен план трябва да подобрим връзките на България със съседните държави и да станем част от европейската транспортна мрежа, която позволява на хората да пътуват бързо и удобно, добави той.

Има възможност всичко това да бъде направено и българинът да си каже "Животът ми става по-лесен, вече мога да пътувам по-бързо и удобно", каза още Николай Събев.