Водачът на русенската листа на "Продължаваме промяната" Николай Събев не бе забелязан да влиза в сградата на Народното събрание тази сутрин. Собственикът на ЕКОНТ лежи в къщи, повален от COVID-19, съобщи самият той за БРЯГНЮЗ.

"Лежа си с Ковид и чета вестници. Това правя! Ваксиниран съм. Но пак е крива работата… Имах и висок клетъчен имунитет в началото на октомври“, призна той.

"Още малко карантина му остана, ще се закълне, когато дойде в парламента", казаха хора от партията.

При откриването на 47-я парламент не бе предвидено отсъстващите по уважителни причини депутати да се закълнат онлайн, както това стана при 45-ото НС. 

Събев бе многократно цитиран от Кирил Петков като потенциален транспортен министър в бъдещото правителство на ПП “Продължаваме промяната“. Дали кандидатурата му е била обсъждана и дали е приета от коалиционните партньори, предстои да се разбере, когато мандатоносителят представи кандидатите си за министри.

Припомняме, че Николай Събев бе сред най-големите дарители на формацията на Петков и Василев за предизборната кампания. Още преди началото й, на 5 октомври, Събев е дал 100 000 лв. Малко по-късно той наля още 210 000 лв. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ