С Искра Михайлова ще бъдем отговорните президент и вицепрезидент пред себе си, пред избирателите си, пред всички български граждани и пред нашата Родина. Това каза председателят на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ по време на онлайн откриването на предизборната кампания на партията. 

"Благодаря на всички депесари, на структурите и на ръководството на партията за оказано доверие. За мен е огромна чест и отговорност да бъда кандидатът за президент, издигнат от ДПС. Кандидатирам се за президент на Република България с убеденост и вяра, че е дошло време за единение. В същото време си давам сметка каква отговорност е това.

Вярвам, че само с общи усилия можем да постигнем успех. От всеки един от нас зависи да възстановим държавността, да укрепим демокрацията и да направим България наистина едно добро място за живеене. Ние отдадохме много сили, понесохме много жертви в името на свободата и на демокрацията. Ние имаме дълг да пазим извоюваната свобода, да пазим мира и демокрацията.

Според него е необходимо да се възстанови държавността, да се гарантира спазването на Конституцията и законите на страната.

"Да гарантираме работещи в синхрон институции, както и диалогът между политиците. От нас зависи промяната да се случи. Българският президент има изключително важно място в този процес. Ние с г-жа Искра Михайлова можем да бъдем президентът и вицепрезидентът, които отговорно да изпълнят мисията си. Ние олицетворяваме единството на нацията.

Можем да бъдем генератор на обединяващи национални каузи и да създаваме мостове между различните групи в обществото. Да бъдем пример и гарант за спазването на Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа и държавата.

Ние ще работим за премахването на омразата, разделението и агресията в обществото. Ще бъдем мост между партиите и институциите. Ще работим за добруването на всички български граждани, за да постигнем средния европейския стандарт на живот в страната - тук в България. Ще работим така, че да представяме достойно държавата навън.

Да превърнем България във фактор за стабилност в региона, да утвърдим нейното достойно място в европейската и международна политика. Да има траен мир в Европа и света. Да бъдем добър съсед и надежден съюзник. Твърдо да отстояваме интересите на държавата. Ние ще бъдем отговорните президент и вицепрезидент - пред себе си, пред своите избиратели, пред всички български граждани, пред своята, пред нашата Родина“, каза Карадайъ.

"Обещавам, че и като президент, както досега като политик и народен представител, председател на партията, няма да прекъсна и загубя връзката си с хората. Аз познавам проблемите на хората. Работя за намиране на решения на тези проблеми. Тези, които ме познават, ще потвърдят това.

Призовавам ви заедно, смело и решително да влезем в тази битка и да спечелим изборите", каза още Карадайъ.