Не им пука от К-19: Готвят абитуриентски балове за 20 бона с по 300 гости
Изкласилите вече шият рокли, купуват костюми, плащат капаро в заведения
"Запазихме ресторант за 23 май. Засега сме дали само капаро от 100 лева", споделя пред "Монитор" абитуриентка от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост.
"Лошото е, че заведенията работят до 22 часа, но пък нали обещаха от 1 април да отворят дискотеките. Така че се надяваме да можем да съчетаем нещата", допълва момичето.
Последният учебен ден за дванадесетокласниците е на 14 май. Тогава 29-те абитуриенти на ПГТЛП "Гоце Делчев" смятат да се съберат в училищния двор. И за да бъде изпращането им подобаващо, вече са ангажирали и диджей.
"Готова съм за бала. Ще имам две рокли, една за изпращането на 14 май, а другата за бала. В момента се шие, ще излезе към 900 лева. Специална е и е само за абитуриентската, не мисля, че ще я облека по друг повод", разказа бъдещата фризьорка от Симитли Емилия Димитрова.
"Поканихме 300 гости. При нас традициите са такива. Трябва да бъде пищно", обясни абитуриентката, която е от заможно семейство. Тя коментира, че не може да определи колко е разумната сума за бал, смята, че това зависи от възможностите на хората, но специално нейната абитуриентска вечер с всички приготовления и гости ще излезе към 20 000 лв.
Вълненията си сподели и бъдещият готвач Александър Гогов, който си е харесал костюм за 800 лв. Заради пандемията, неяснотите при излизане от страната и писиар тестовете, абитуриентите не плануват традиционната втора вечер в Гърция, но обсъждат вариант да си организират празника някъде в България.
Освен абитуриентите от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост на същата дата – 23 май, в същото заведение завършването си планират да празнуват и 130-те дванадесетокласници на Професионалната гимназия по икономика.
Абитуриенти от други благоевградски училища също са направили резервации в двата популярни ресторанта, където през последните години по традиция се провеждат баловете.
Последвайте ни
2 Коментара: