1 000 000 пътни нарушители всяка година остават неразкрити и избягват санкциите на закона, сочат неофициални анализи на експерти, съобщава в. "24 часа".
Селските и общинските пътища са рай за тях. Тук контролът почти не съществува. Хайките са инцидентни - един път седмично или месечно, признават от Пътна полиция.
Радарите, мобилните камери и екипите на КАТ по традиция дебнат по магистралите и на участъците с международно значение. Така от 40 хил. км пътна мрежа в цялата страна едва 25% са покрити със системен полицейски контрол.

Най-нагли нарушители са в Благоевградско, Хасковско, Кърджалийско, Пернишко, Бургаско и в граничните райони според полицейската статистика. "До края на септември ще получим 16 нови камери за видеонаблюдение. С тях общата им бройка става 65. Ще бъдат монтирани на необозначени автомобили и всички ще отидат в провинцията. За столицата не оставаме нито една. Идеята ни е да патрулират и в малките градчета и в селата, да завишим контрола там", предупреждава шефът на КАТ Алекси Стратиев. /БЛИЦ